Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ανάβαση στον Φαρμακά.


Ξεκινήσαμε με με δυσοίωνη ατμόσφαιρα και μετεωρολογικές προβλέψεις για νοτιάδες και βροχερό καιρό. Φτάσαμε στον Άγιο Νικόλαο Αργολίδας, ένα όμορφο χωριό με πλούσια νερά αλλα και αρκετή εγκατάλειψη. Από κει αρχίσαμε να ανεβαίνουμε, κατα μήκος ενός φουσκωμένου ρέματος. Από τα 900 μέτρα άρχιζε η ζώνη του χιονιού, όπου το μονοπάτι δεν φαινόταν και έπρεπε να ανεβαίνουμε κόντρα στην πλαγιά, βουλιάζοντας στο χιόνι που ήταν μισό μέτρο. Τα θηρία όμως εμείς τα καταφέραμε και φτάσαμε στην κορυφή στα 1600 μέτρα, όπου βρεθήκαμε όμως μέσα σε σύννεφο, οπότε η θέα περιοριζόταν στους διπλανούς μας. Γυρίζοντας είχαμε μερικές θεαματικές τερματοφυλακίστικες πτώσεις και κουτρουβαλίματα μέσα στο χιόνι που θα τα χαρακτήριζα διασκεδαστικά.
Στην Σκοτεινή στην ταβέρνα του κυρ Κώστα τίμησα το κοκκινιστό κατσικάκι με μακαρονάδα και το δικό του κρασί.
Φωτογραφίες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κίρρα - Δελφοί: Αρχαίο Μονοπάτι Προσκυνητών


Κυριακή 7 το πρωι ξεκινήσαμε με τον ΠΟΑ για την Κίρρα (Ιτέα). Διασχίσαμε ένα μέρος από τον απέραντο ελαιώνα της Άμφισσας και ανηφορίσαμε την πλαγιά προς το Χρισσό (αρχαία Κρίσσα). Αν και Φλεβάρης ή φύση ξεκίνησε τον ανοιξιάτικο οργασμό. Η πλαγιά ήταν γεμάτη ανθισμένα σφερδούκλια και αμυγδαλιές. Μια χιονισμένη κορυφή του Παρνασού έκανε αντίθεση με το μπλε του ουρανού.
Η διαδρομή ήταν ξεκούραστη, κάναμε δυο στασεις στο δρόμο. Λίγο πιο απότομη ήταν η ανηφόρα από το Χρισσό ως του Δελφούς. Ψιλοαπαγοήτευση γιατι δεν είχαμε αρκετό χρόνο να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο. Η ταβέρνα στο Ζεμενό μας βοήθησε με το φαγητό και το κρασί να βυθιστούμε με αποχαύνωση στην αγκαλιά του Μορφέα που μας περίμενε στο πούλμαν της επιστροφής. Για να μη παρεξηγηθούμε δείτε ποιος είναι ο Μορφέας
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
και στο facebook από τον Μάρκο Κουφοπαντελή εδώ.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καλώς ήλθα, καλώς ήλθατε


Άνοιξα αυτό το μπλογκ για ανταλλαγή πληροφοριών απόψεων, εντυπώσεων σε σχέση με την αγάπη προς την φύση. Απευθύνεται σε όσους "έχουν πάρει τα βουνά" μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Αν είσαι απ' αυτούς που πήραν τα βουνά μόνο μεταφορικά, σε συμβουλεύω να τα πάρεις κυριολεκτικά γιατί χανόμαστε.

Facebook like

CURRENT MOON