Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Όνεια Όρη Κορινθίας


Φτάσαμε στην Ανάληψη δίπλα στα Εξαμίλια Κορινθίας. Το θέαμα ήταν ασυνήθιστο. Γινόταν ένα πανηγύρι. Ο ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου είχε οργανώσει μια συνάντηση για το άνοιγμα του μονοπατιού στο βουνό και γινόταν χαμός από κόσμο.

Συμμετείχαν εκτός από τον ΕΟΣ Αχαρνών που είμαστε εμείς, ο ΕΟΣ Σπάρτης, Βούλας και δεν ξέρω ποιος άλλος. Διακριτή και η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού, που βρισκόταν σε κάθε καίριο σημείο της διαδρομής για κάθε ενδεχόμενο.

Αφού κόψανε την κορδέλα των εγκαινίων ανηφορίσαμε το βουνό σαν στρατός σε εκστρατεία. Πίσω μας στην πλαγιά ακούγονταν τα πιτσιρίκια προφανώς 6χρονα που τραγουδούσαν και οι φωνούλες τους έμοιαζαν με τιτιβίσματα πουλιών. Ήταν μια πρωτοφανής εμπειρία.
Ανεβήκαμε στην κορυφή προφήτης Ηλίας 510μ, όπου είχε θέα προς Ακροκόρινθο Λουτράκι, Χιλιομόδι και τις γύρω περιοχές. Ακολουθώντας την κορυφογραμμή ανάμεσα στην βλάστησ από πεύκα και σκίνα που μας προστάτευαν από τον ανελέητο ήλιο που αυτή την εποχή έχει αρχίσει να γίνεται δυσβάστακτος φτάσαμε πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου βρίσκεται ένας πύργος. Από ότι είπε κάποιος Κορίνθιος πιθανόν ήταν μια φρυκτωρία.

Κατηφορίσαμε το βουνό από μια σάρα με χαλαρό και σαθρό έδαφος και βρεθήκαμε στην παραλία. όπως είμαστε αναμένοι από την πορεία ή επαφή μας με το παγωμένο νερό της θάλασσας ήταν σοκαριστική, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα. Το τραπεζάκι στο ουζερί της παραλίας μας έκλεισε το μάτι οπότε βγήκαμε και καμακώσαμε κάτι σαρδέλες της σχάρας φοβερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook like

CURRENT MOON